top of page

Noi, locuitorii României cărora ne pasă de Pământ, mama și casa noastră, ne constituim în grupul de inițiativă cetățenească ”DREPTURILE PĂMÂNTULUI” și cerem recunoașterea prin Constituție a drepturilor fundamentale ale planetei: dreptul la viață, dreptul la biodiversitate, dreptul la apă curată, dreptul la aer curat, dreptul la echilibru, dreptul la restaurare și dreptul la trai fără poluare. 

 

Dacă doriți să fiți parte din schimbare, vă rugăm să trimiteți un e-mail la drepturilepamantului@gmail.com cu textul ”DA DREPTURILOR PĂMÂNTULUI”.  Astfel numărăm persoanele care susțin inițiativa, iar când ajungem la un număr semnificativ trecem la acțiune.

 

Nu suntem singuri, există precedente: în 2008 Ecuador a adoptat prin Constituție Drepturile Naturii. În 2010 Bolivia a adoptat Legea Drepturilor Mamei Pământ. În 2014 Tunisia a inclus în Constituție Protecția Climei și a Mediului. Acum e rândul nostru. Pământul vă mulțumește!

 

drepturile pământului

Ce le lăsăm copiilor noștri?

 

Da viitorului fără fracturare hidraulică a gazelor de șist, minerit cu cianuri, organisme modificate genetic, agricultură bazată pe pesticide, captarea râurilor de munte în microhidrocentrale, defrișare, controlul climei prin spreierea atmosferei cu aerosoli, experimente HAARP, centrale nucleare, încălzire globală și tehnologii poluante.

 

Da viitorului pe un PĂMÂNT VIU, cu oameni sănătoși, plante și animale sălbatice, ape curate, sol și relief natural, păduri virgine, aer pur, tehnologii ecologice și locuri de muncă în restaurarea și îngrijirea Pământului. 

 

Vă recomadăm să citiți acest articol din Formula AS, scris de Alexandra Postelnicu, fondatoarea Asociației Pachamama România, și Nicoleta Taylor, fondatoarea grupului Drepturile Pământului.

http://www.formula-as.ro/2015/1156/spectator-38/alexandra-postelnicu-politicienii-romani-s-au-comportat-fata-de-natura-tarii-lor-ca-un-elefant-intr-un-magazin-de-sticlarie-18868

 

 

Înapoi la începutul paginii

 

bottom of page